Strik dig til en bedre livsstil

Det er slet ikke uden grund at strikning er kommet meget højt på listen over fritidsaktiviteter og at det for mange strikkere ender med at blive en livsstil at være strikker.

Strikning er blevet så populært at der bliver arrangeret forskellige strikkehappenings rundt om i hele landet.

Der er blandt andet Knit and drink arrangementer hvor der drikkes og strikkes og snakkes eller lyttes, strikkebio hvor der i biografen er lys så du kan se det du strikker, der er strikkefestivaller, strikke-camp, strikkeklubber, uldfestival og meget mere.

Strik er mindfulness

Men hvorfor er det strik er blevet så populært? Først og fremmest er det fordi det er virkelig hyggeligt at sidde med pindende i hånden, se arbejdet skride frem og glæde sig til at bruge sin nye sweater… men nyt tøj er slet ikke den eneste gevinst.

Det har vist sig at strik er yderst gavnligt når stress skal reduceres, af mange kan strikning fordelagtigt bruges som en form for mindfulness hvor tankerne har et fast holdepunkt og derfor oplever mange at blive tankemæssigt trukket væk fra stress og tankerne om fortid, fremtid og alt der skal nås i dagligdagen.

Forskning har vist at strikning kan lindre depression og angst, øge selvværdet, reducerer irritabilitet og rastløshed og så kan det også udskyde demens.

Hvordan kan strik alt det

Det er ikke strikning alene der giver det boost til din mentale sundhed, men det at kaste sig ud i nye projekter hvor du undervejs skal lære nyt, det behøves ikke være så svært at det giver dig grå hår, men tilpas svært til at det holder din hjerne aktiveret.

Strik alene kan give dig en stor glædesfølelse og dermed reducere stress mm men for at strik skal holde hjernen i gang kræver det at du kaster dig over en ny teknik et par gange i året.

Strik går aldrig af mode

I de nordiske lande med de lange kolde vintre vil der altid være strikkede sweatre, huer, halstørklæde, vanter, cardigans, sokker mm. det er slet ikke til at undgå og strikkede beklædningsdele har også i sig selv mange fordele.

f.eks. er uld fantastisk til at temperere din krop så din krop kan bevare varmen, får du det for varmt vil ulden transportere fugten ud af tøjet, så du ikke føles våd og klam, uld er også selvrensende og skulle uldtøjet blive vådt vil det stadig holde dig varm.

Inspiration til strik

Hvis du mangler inspiration om strik eller ønsker at vide mere om strik, garnkvaliteter, vask af uld, strikkefasthed mm så kan du med fordel besøge retpinden et strikkesite for alle strikkere både nye og erfarne strikkere. Her kan du blandt meget andet også finde en guide til gratis strikkeopskrifter, så du aldrig løber tør for ideer til nye projekter